Wednesday 6 May 2015

Tylsä postaus ja pieni historiantunti

Terveisiä Georgetownista, joka sijaitsee Penangin saarella Malesiassa. Kaupunki on viihtyisä, sillä se sijaitsee meren rannalla (uimaranta tosin on kaukana keskustasta) ja talot ovat kolonialismin peruilta eurooppalaistyylisiä ja matalia. Penangin saari oli alun perin Malesialaisen Kedahin alueen sulttaanin omistuksessa, mutta tämä joutui pyytämään apua Itä-Intian kauppakomppanialta puolustautuaakseen silloista Burmaa ja Siamia vastaan. Vastalahjaksi sotilasavusta sulttaani luovutti Penangin Itä-Intian kauppakomppanian käyttöön. Mies nimeltä Francis Light rakensi nykyisen Georgetownin kohdalle linnoituksen, jonka ympärille kaupunki alkoi rakentua. Penangiin tuotiin intialaisia vierastyöntekijöitä rakentamaan infrastruktuuria. Saarelle saapui myös kiinalaisia ja intialaisia liikemiehiä. Nykyään 90% Penangin väestöstä koostuu intialaisista, kiinalaisista ja malesialaisita. Tämä näkyy Georgetownissa, josta löytyy sekä Chinatown että Little India. Kaupunki on myös kuuluisa ruoastaan. Kiinalaiset, intialaiset ja malesialaiset ovat kaikki tuoneet omat ruokansa mukanaan, ja tuloksena on eri maiden keittiöiden sekoitus. Georgetownista saa myös erinomaista "puhdasta" kiinalaista ja intialista ruokaa.

Olemme syöneet paljon ja kokeilleet erilaisia ruokalajeja. Tähän mennessä kiinnostavin kokemus on ollut Ice Kacang-niminen jälkiruoka, joka koostuu jäähileestä, jäätelöstä, kidneypavuista, maissista, hyytelöstä ja vihreistä "nuudeleista". Olemme myös syöneet vähemmän jännittäviä ruokia, kuten nuudelikeittoa ja riisiä ja kastiketta. Kaikki on kuitenkin ollut todella maukasta. Myös hedelmämehut ovat herkullisia ja halpoja.

Eilen olimme matkalla Penang-hill-kukkulalle, mutta bussikuski neuvoikin meidät jättimäiseen kiinalais-buddhalaiseen temppeliin jossa vietimme pari tuntia. Kirjoitimme toivomusnauhat ja ripustimme ne toivomuspuuhun. Malesialaiset turistit ottivat selfieitä ja Fannylla oli hiki. Tänään olemme olleet kultturelleja ja vierailleet Penang State museumissa (hinta: 25 senttiä) ja oppineet paljon Penangista. Teinit ottivat selfieitä ja Fannylla oli taas hiki. Myöhemmin kiinalainen nainen leikkasi Fannyn hiukset. Hän olisi halunnut jättää Fannylle kiinalaistyylisen takatukan, mutta saksi sen onneksi viime hetkellä pois.

Muuta jännittävää ei oikein ole tapahtunut. Olemme vain syöneet koko ajan (siis jatkuvasti) ja nauttineet ystävällisistä ihmisistä.

Random kiinalainen temppeli. Yksi monista kaupungissa.

Teini-Ninu tilasi "ihanan" nalle-cappucinon paikallisessa kahvilassa.

Kek Lok Si- temppeli

Eläimet rivissä

Toivomusnauhassa lukee "Together forever". Ihkuu.

Georgetownin kaduilla. Kaksi hikistä naista.

Georgetown, kuvattu kukkulalta



No comments:

Post a Comment