Saturday 7 March 2015

Emerald blue and you (Andamanernas slogan)

Hälsningar från Andamanerna!

Vi sitter för tillfället i mörker på ett litet internetcafé på Havelock Island, en del av de andamanska öarna. Här blir beckmörkt redan klockan sex, och solen går upp typ fyra-femtiden. Andamanerna hör till Indien och är alltså i Delhi-tid, även om det geografiskt hör till en annan tidszon.

För att börja från början så tog vår resa till Indien allt som allt två dygn. Flög först till Bryssel och övernattade, sen till Delhi och övernattade. Sedan tog vi flyget till Port Blair, som alltså är Andamernas huvudstad. I flyget satt Fanny bredvid två tjocka indiska kvinnor som använde sina telefoner utan flight mode och inte tänkte rymmas att sitta i sina bänkar. Framför Fanny satt en man som under hela resan lutade sin bänk i Fannys famn, och bakom Fanny var en familj med skrikande indiska barn som ropade högljutt och visslade i en visselpipa.

Port Blair är inte en särskilt stor stad och det finns inte heller särkilt mycket att göra. Ganska randomly så råkade det vara Holi-festival i Indien, som är en stor festlighet här. Vet fortfarande inte varför man firar Holi, men de va läppä, för att alla skrek till oss "Happy Holi!!" och så var det några som stannade och smetade färgpulver i våra ansikten och också lite på kläderna. Några barn sprutade också rödfärgat vatten på Nanne, och tyckte att det var jätte roligt. Det är inte så lätt att tvätta bort färgen, och vi har ännu lila och gula fläckar omkring på kroppen.

Idag har vi alltså kommit hit till Havelock island, en ca 10km lång (hört av en fransk indien-for-life typ som bor i Indien i en ashram 6 månader om året) ö där det inte bor så mycket människor och det finns mest små resorts på stränderna. Vi har bosatt oss i en ganska lyxig hydda på Havelock-standard som har en wc. Fanny skulle gärna imorgon byta boplats till en kanankoppi (hönshus), som man skulle få för 5e per natt, alltså ganska billigt för två personer. Nanne vägrar. Imorgon får vi se om Fanny får fortsätta att sväva på pihiysmoln och njuta av att allt är så billigt (internet är inte billigt här, därför skall vi nu stänga av och kommer antagligen inte att logga in på en vecka eller så.)  Vi skall ta mycket bilder och ladda upp dem när vi har nät nästa gång!

För våra bekymrade mammor kan vi nu avslöja att vi efter att ha varit här på Havelock i ungefär 6 dagar kommer att åka till en ännu mindre ö - Neil island. Där finns antagligen inte internet.

Puss och Kram Nanne o Fanny

No comments:

Post a Comment