Friday 20 March 2015

"Welcome to paradise"

Bloggtystnaden är äntligen förbi, för nu har vi kommit tillbaka till civilisationen, aka Kolkata (väldigt kaotiskt och många iilimato-aktiga försäljare)

Bränd vit nub turist påväg med rika indiska turister i en speedboat från Port Blair till Havelock. Me emme matkusta rahvaan joukossa!
Fanny presenterar varje resenärs viktigaste sak: käsidesi (handsprit) på vår hyddas terass på Havelock. Stället hette passligt Eldorado.

Första veckan på Andamanerna spenderade vi på ön Havelock. "Welcome to paradise", välkomnade en chillig rastatyp  från sin hängmatta oss till ön. Stränderna på Havelock är nästan tomma, havet är turkost och sanden vit. Vid lågvatten är stranden ändå ganska stenig. En gång vid högvatten tänkte Fanny trampa på en död pallokala.




Random träd som växer ur sanden






Stranden vid vår resort Eldorado 
Första dagen på Havelock lade vi oss i vår dubbelhängmatta och tänkte "AAaaahhhh äntligen loma!!" Det gick ändå inte länge förrän västerländsk turistman lade sig ganska nära oss för att sola. Vi döpte honom till stringmannen, eftersom han hade manstrings. Sen vadade han i vattnet och läste på sin ebok och sneglade på oss. Om en stund kom en indisk man förbi. Han satte sig på ett dött träd alldeles bredvid oss. Han satt där länge, fast stranden var nästan tom. Varför ville han sitta helt bredvid oss? Det var som att han låtsades leta efter något. Plötsligt märkte ja att hanlekte mede en kniv.... Vår första stranddag hade nu förstörts av en knivman och en stringman. Vi gick bort, och tog en annan strand nästa dag. Antagligen var det bara två helt vanliga typer, men vi hade just kommit till Indien och var inte vana vid konstigheter ännu.
Nanne innan de två männen uppenbarade sig. Hon har mycket kläder på sig för att hon var så bränd (det är inte kallt)

Nanne myser på strand nummer sju
Följande dag hyrde vi en skoter (Fanny styrde och Nanne gav råd från baksätet) och åkte till strand nr 7 (stränderna på Havelock har inga namn, och man har valt denna kreativa lösning). Stranden var mycket lång och tom. Det var väldigt vackert. Vi gick till ena endan av stranden och fick vara helt i lugn och ro hela dagen. Vi såg också en elefant som kom för att bada (med sin ägare).
Elefant och ägare tar ett dopp
Strand nummer 7 har blivit kårad till Indiens bästa strand, varför också många indier besökte stranden. Indierna flockade sig ändå under de enda träden där man också byggt bänkar. Det var bara några som simmade (mäst männen och pojkarna, och några kvinnor med sina saris på), medan resten satt slött i skuggan. Det var endast västerländska turister som var tillräckligt dumma att gå längre bort från den skuggiga platsen med bänkarna.


Senare på veckan var vi dessutom och dyka med Andaman Bubbles. Det var ganska spännande att dyka efter att vi hållit paus i så många år (Nanne 6 år, Fanny 5år). Det gick ändå hur fint som helst. Vi såg många fiskar och ingen blev uppäten av en haj.

Resten av dagarna på Havelock spenderade vi i chillandets tecken. Vi åt indiskt morgonmå, några platta bröd med stark linssås, i en liten koju som hölls av en sympatisk man. Efter det simmade vi eller läste böcker. Vi brukade också sitta många timmar i en skön restaurang vid stranden som heter Fullmoon café. Man fick fylla sin vattenflaska där gratis, vilket var bra, för att plast och avfall är ett problem på Andamanerna. Ibland sov Fanny i en hängmatta. Nanne hann läsa alla sina böcker till slut. Vi spelade också skipbo.

1 comment: